Kinderopvang de Klimtoren

In een mooie, rustige en groene omgeving in Drempt vind je onze peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) en BSO De Klimtoren. Ben jij op zoek naar opvang voor je peuter of basisschoolkind? Een plek waar je kind met plezier heen gaat? Waar het een stevige basis meekrijgt voor later en waar het samen met andere kinderen kan spelen en leren? Dan is je zoon of dochter van harte welkom bij ons. We zitten samen met basisschool De Klimtoren in een gezellig en ruim schoolgebouw.

  • Kinderopvang in Drempt
  • Voor kinderen van 2 tot 13 jaar
  • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool De Klimtoren
  • Al ‘klimmend’ de blik op de wereld verruimen
Openingstijden
Maandag
08:30 – 12:30
Dinsdag
08:30 – 12:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 – 12:30
Vrijdag
08:30 – 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Peuterspeelgroep

Bij De Klimtoren komt jouw peuter in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. Iedere dag komen er maximaal 16 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving. We maken graag samen muziek, maar ook boekjes lezen is favoriet. En natuurlijk spelen we veel buiten. Onze nieuw ingerichte buitenspeelruimte grenst aan een weiland met koeien, hoe leuk is dat.

Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

BSO

Zit jouw kind op de basisschool? Dan is het welkom bij onze naschoolse en/of vakantieopvang. We hebben een gezellige ruimte in de basisschool die huiselijk oogt. Jouw kind voelt zich zeker bij thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses.

We zijn dol op koken en knutselen en doen graag gezelschapspelletjes. Maar ook buiten op het prachtig ingerichte schoolplein is het goed toeven. En is het een keer slecht weer? Dan biedt de grote ruimte in het aangrenzende dorpshuis volop spel en sport mogelijkheden. En als jouw zoon of dochter in de vakantie komt, dan bedenken we samen met de kinderen een gevarieerd vakantieprogramma.

Samenwerking met de basisschool

We werken nauw samen met basisschool De Klimtoren en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school.

Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de opvang vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

Doorgaande ontwikkel- en leerlijn

We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.